Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Om Repliken

Musikshow

Vi har satt upp ett par musikshower som bjudit på dans, sång och liveorkester. Plattan i mattan och galet uppskattat av publiken. Tex hade senaste showen temat Filmmusik och bjöd på godbitar som Proud Mary, Bond-potpurri, 9 to 5 och flera sköna låtar från filmens värld.

Sagovandringar

På somrarna har vi haft sagovandringar för barn från 5 år, då vi tar en promenad genom Hågelbyparken och våra sagovandrare har berättat klassiska sagor för barnen som tex Pomperipossa och Prinsessan på ärten. Sagorna har naturligtvis utspelat sig i Hågelbyparken.

Revy

Den första revyn, “I Botvids hage”, spelades 1978. Då spelade vi på Tumbascenen, Albyscenen samt på Murgrönan i Salem. Vi skriver oftast det mesta materialet själva, men ibland hittar vi så bra sketcher som andra skrivit att vi måste köpa in dem. Ca 50 personer arbetar med revyn. Förutom skådespelare och musiker gör backstage, ljus, ljud, sy, foajé, scenografi med flera ett stort jobb. Revyn är även känd i revykretsar under namnet “Botkyrkarevyn” och vi har flera utmärkelser som vi fått vid revyrixdan* som går av stapeln i augusti varje år. Traditionellt har revyn premiär på nyårsafton och spelas till mitten av februari.
*Revyrixdan anordnas av LIS- lokalrevyer i Sverige- en organisation där de flesta av Sveriges revyer är anslutna.

Barnteater

Repliken har sedan i början av 80-talet spelat teater för barn. Detta är en viktig del av verksamheten, eftersom många barn ser väldigt lite teater idag. Vi har spelat egenskrivna barnpjäser som “Jättespektaklet” och även spelat mer kända pjäser, bl. a “Pelle Svanslös” och “Askungen”. Det är en enorm upplevelse att spela teater för barn. Man får en direktkontakt med publiken, och barnens reaktion när de ser att “det är på riktigt” går inte att beskriva.

Musikal

Vid ett flertal tillfällen har repliken spelat musikaler och olika shower. Showerna har mestadels varit musikshower. Små intima “krogshower” som tex “Plejset” som vi hade i början av 80-talet var väldigt populärt. Där varvade man eget material med uppträdanden av gästartister som Bengt Sänd, Jeja Sundström med flera Musikaler vi spelat är bland annat “Tolvskillingsoperan” och senast “Grease” som sattes upp hösten 2000.

Storspel | Teater | Fars

Genom åren har vi även hunnit med 2 storspel och ett antal farser. 1985 spelade vi “I Bernströms förlovade land” av Erik Ransemar- ett arbetarspel om Botkyrka och hur livet tedde sig för människorna i Botkyrka under första halvan av 1900-talet. Den specialskrevs för Repliken och spelades i Gamla Tullingegjuteriet “separator” nere vid Tullingesjön, som byggts om till en unik spelplats. Det var en föreställning som innehöll allt, glädje, sorg, dramatik och vardagshändelser. Man hade både motorcykel och häst & vagn på scen. Åldern på de medverkande var allt från ca 6 år till ca 60. 1990 var det dags för nästa storspel. Även denna gång en specialskriven skröna: Kalabaliken i Hogslaby, skriven av Rex Brådhe och Marwin Yxner. Det hela utspelades i en liten by – Hogsla by – på 1500-talet, tiden för Stockholms blodbad. Spelplatsen var friluftsscenen i Hågelbyparken, och det var en mycket spektakulär föreställning. Det var eldar, hästar, vilda slagsmål, kärlek och hat. Dessutom har vi spelat ett flertal farser i Hågelbyparken, en tradition som pågick ända fram till 1993. 2012 tog vi tag i fars igen och spelade Hotelliggaren för fulla hus i Segersjö Folkets Hus.