Skip to content Skip to footer

Pressmeddelande –

En mordhistoria skriven av Agatha Christie  – Nu för första gången i uppförande av Teaterklubben Repliken på Folketshus i Segersjö, Tumba.

“ Som Scotland Yard meddelat ägde brottet rum på Culver Street 24 i Paddington. Den mördade kvinnan var en Mrs. Maureen Lyon. I Samband med mordet vill polisen komma i kontakt med den man som setts i närheten av brottsplatsen iklädd mörk överrock, ljus halsduk och mjuk filthatt.”

Råttfällan handlar om ett ungt par, Mollie och Giles Ralston, som har öppnat hotell i herrgården Monkswell. De är insnöade tillsammans med fyra gäster och en förbipasserande resenär som kört fast i snön. Kriminalassistent Trotter kommer till hotellet för att varna för att en mördare misstänks vara på väg till hotellet. När en av gästerna blir mördad, inser alla att mördaren redan är där. Vem som helst kan vara skyldig. Men vem?

“Vi försöker reda upp ett mord, Mr Ralston. Ända tills nu har ingen tagit den här saken på allvar”

Föreställningen har spelats i 70 år i London och på olika scener i världen och nu 2022 i Botkyrka.

Teaterklubben Repliken 

Teaterklubben Repliken är en teatergrupp som startade 1976 och har sitt fäste i Tumba Botkyrka. Repliken har under sina 40 år satt upp ett flertal nyårsrevyer, farser, musikshower, sommarlustspel och barnteateruppsättningar. Senast spelades ”De 39 stegen” på Tumbascenen. Varje sommar anordnar föreningen Sagovandringar i Hågelby parken som är en folkpark i Botkyrka kommun.

Skådespelarna

Major Metcalf

Mats Blomberg (skådespelare och regissör) – Mats kom med 1981 i Teaterklubben Repliken. Han har gjort allt på scenen. En av hans kändaste karaktärer är ”Gunnar” – en övervintrad Hippie som tar sig genom livet på det mest märkliga sätt. Med den figuren blev Mats Svensk mästare i Revymonolog. Mats är Bosse Parneviks-stipendiat och 2020 fick han Botkyrka kommuns stora kulturpris. Mats har jobbat med flera olika grupper och gör också egna föreställningar. Mats spelar Major Metcalf.

Gunnar Richardsson som Giles

Gunnar Richardsson (skådespelare) – Gunnar har varit med i Repliken sedan 2004 . Han har varit med i flertal revyer, farser och barnteater. Han syns flitigt på sommaren då han är med och underhåller barnen på sagovandringar på Hågelby. Senaste uppsättning han var med i var De 39 stegen 2019. Gunnar spelar Giles Ralston.

Jenny som Molly

Jenny Ahlgren (skådespelare och producent) – Jenny har varit medlem sedan 1999. Innan hon gick med i Teaterklubben Repliken var hon medlem i Alby Fejm. Hon har spelat i ett flertal revyer, barnteater och även regisserat tre barnteateruppsättningar. Jenny tog en paus från teatern 2012 men efter en lång tids saknad gick hon med igen 2019. Senaste uppsättning hon var med i var De 39 stegen 2019 . Jenny spelar Mollie Ralston.

Samira som Christopher

Samira Gade (skådespelare) – Samira gick med i klubben 1999. Innan hon blev medlem i Teaterklubben Repliken var hon medlem i Alby Fejm. Även Samira har spelat barnteater, revy och farser. Jenny och Samira har producerat tre barnteateruppsättningar ihop. Hon har varit med i farsen Arnbergs korsettfabrik. Senaste uppsättning som Samira var med i var De 39 stegen 2019. Samira spelar Christopher Wren.

Anna som Kriminalassistent Trotter

Anna Schenk (skådespelare) – Anna ha varit med i klubben sedan 1999. Även hon har en bakgrund från Alby Fejm. Anna har spelat ett flertal revyer, barnteater och musikshower. Anna har även gjort många av klubbens affischer och scenografi. Tillsammans med Jenny och Samira har hon satt upp två stycken barnuppsättningar. Senaste uppsättningen som Anna var med i var De 39 stegen 2019. Anna spelar Kriminalassistent Trotter.

Ulrika som Katherin

Ulrika Furtenbach (skådespelare) – Ulrika gick med i klubben 2008. Hon har varit med i två revyer och agerat programledardiva i musikshowen På Ackordet. Ulrika har skrivit en hel del sketcher och sångtexter, varit ansvarig för rekvisita och producent. För mycket länge sedan agerade hon den onda fen i Replikens uppsättning av Törnrosa (1984). Ulrika har också medverkat i en High School uppsättning av West Side Story och i rockmusikalen Karolina dansar inte mer. Ulrika sågs senast i De 39 stegen 2019. Ulrika spelar Katherin Casewell.

Dennis som Mr Paravacini

Dennis Karlsen (Skådespelare) -Dennis jobbade backstage i början på 90-talet. Efter ett långt uppehåll kom han tillbaka som medlem 2010. Han debuterade på scenen 2012 i farsen Hotelliggaren och har därefter varit med i revyer, farser och barnteatrar. Han har också varit producent i några uppsättningar med Repliken. Dennis spelar Mr Paravicini.

Monica Andersson

Monica Andersson (Skådespelare) Hon blev medlem i klubben 2002. Debuterade som 6 åring i rollen som farao i söndagsskolan pjäs om Moses i vassen. Genom åren har det blivit flera revyer och rollen som Bill i barnteatern Pelle Svanslös. Efter några års frånvaro blev längtan efter teatern för stor och det blev arbete som backstage och en av de tre fåren i De 39 stegen 2019. Monica sjunger också i kör. Monica Andersson spelar rollen som Mrs Boyle.

Alla skådespelare har delat på ansvar när det kommer till PR, Scenografi och kostym och gjort det mesta själva.

Pressbilder | Pressmeddelande